Zitveegmachine kopen? Rentclean legt de verschillen uit.

Bent u van plan om een zitveegmachine te kopen en wilt u een heldere uitleg over de beschikbare machines en onderlinge verschillen tussen zitveegmachines? Leer dan hieronder meer.

MAAK EEN AFSPRAAK

Wat zijn zitveegmachines.

Een zitveegmachine is een zelfrijdende machine met bestuurdersstoel die los vuil van de vloer veegt en verzamelt in een vuilbakje dat geleegd moet worden als deze vol is. Daarnaast zuigen zitveegmachines stof af waardoor er stofvrij wordt geveegd en het merendeel van het stof van de vloer wordt verwijderd. Zitveegmachines zijn geschikt voor vegen en zuigen van vloeren in veel markten en op veel soorten ondergronden.

Capaciteit.

De capaciteit van een zitveegmachine wordt bepaald aan de hand van twee factoren, de hoofdbezem or hoofdborstel die onder de machine zit en de inhoud van de vuilbak. De zijborstels (of voorborstels aan de voorzijde van de machine) verbreden de veegwerking maar nemen slechts een beetje los vuil mee van randen en pilaren. Daarnaast is er de keuze tussen een handmatig te legen vuilbak en een automatisch op hoogte te legen vuilbak, het laatste vindt je terug op de grotere zitveegmachines.

Accu of verbrandingsmotor.

Zitmachines die de vloer vegen en stof afzuigen zijn leverbaar op een accupakket of met een verbrandingsmotor zoals diesel, benzine of lpg. In deze tijd waarin uitstoot wordt geminimaliseerd worden zitveegmachines met verbrandingsmotor vrijwel uitsluitend gebruikt voor het vegen van buitenterrein. Vaak zijn dit grotere machines voor grotere buitenterreinen. Voor het indoor vegen/zuigen van vloeren worden over het algemeen een zitveegmachine gebruikt die werkt op een accupakket. Met een werktijd tussen 2-7 uur (afhankelijk van merk, type en accupakket) is de capaciteit in de meeste gevallen ruim voldoende.

Grote verschillen tussen diverse merken zitveegzuigmachines.

Er zijn veel machines en leveranciers en het is met al die informatie op het internet niet eenvoudig om de juiste machine en leverancier te vinden. Er zijn namelijk grote verschillen tussen veegmachines, niet alleen in prijs maar zeker ook in kwaliteit, prestatie en duurzaamheid. Daarnaast dient u rekening te houden met de hoeveelheid onderhoud en de kosten hiervan, wat kosten bijvoorbeeld de stoffilters? Uit onze 20 jaar ervaring kunnen wij gerust stellen dan goedkoop regelmatig duurkoop is.

Is een zitveegmachine wel geschikt voor uw toepassing?

Indien u een stoffige vloer heeft met vaste vervuiling zoals bandenstrepen van heftrucks, koffievlekken of vervuiling voorkomende uit uw productieproces en u heeft amper los vuil op de vloer dan raden wij aan om een zitschrobmachine aan te schaffen. Er zijn modellen zit schrobmachines die ook een lichte veegwerking hebben zodat zelfs wat vos vuil wordt geveegd.

Op korte termijn een zitveegmachine kopen?

Neem contact op met RentClean, verkoop, lease, verhuur. Landelijk werkend en snelle reactietijd. Wij adviseren u graag tijdens een kort bezoekje aan uw bedrijf of instantie, met of zonder demo. U bent verzekerd van een goed advies en tevredenheid op lange termijn.