Wat is een boenmachine?

Een boenmachine is een apparaat dat werkt met ronddraaiende platte borstelschijven of schuurpads. Toerental loopt uiteen van 150 tpm tot 350 tpm of van 1200 tot 2500tpm.  Boenmachines met een hoger toerental zijn geschikt voor het op glans brengen van vloeren, dit worden ook wel high-speed machines of burnishers genoemd. Als ze een lager toerental hebben zijn ze voornamelijk geschikt voor het schoonmaken en onderhoud van uiteenlopende vloeren.

MAAK EEN AFSPRAAK

Waar worden boenmachines voor gebruikt?

Boenmachines worden gebruikt voor schoonmaken en onderhouden van uiteenlopende vloeren in diverse bedrijfstakken zoals scholen, ziekenhuizen, openbare gebouwen, industrie, sport, autogarages, etc. Met een dergelijk vloeren apparaat kun je vloeren schoonmaken maar je kunt ook vloeren onderhouden. Met vloeren onderhouden wordt bedoeld dat de boenmachine de lichte gebruikssporen uit de vloer boent en het vloeroppervlak weer mooi egaal en glansrijk maakt, dit gebeurt vaak met zachte vloerpads of met een op te brengen was. Schoonmaken met boenmachines betekent dat je met agressievere borstels of vloerpads en reinigingsmiddel de vloer diep reinigt.

Waar kunt u boenmachines kopen?

U kunt boenmachines kopen bij een schoonmaak groothandel of bij een gespecialiseerde schoonmaakmachine leverancier. Rentclean is importeur van het Amerikaanse merk Tomcat, dit zijn wat zwaarder gebouwde machines die voor de lange termijn worden aangekocht. Bent u van plan om boenmachines te kopen voor professioneel gebruik kijk dan verder op onze website of het juiste formaat machine voor u leverbaar is. Wilt u een boenmachine kopen voor particulier gebruik dan hebben wij ook mogelijkheden. Neem gewoon even contact met ons op, wij zijn u graag van dienst. Eerlijk advies en levering streven wij binnen 24 uur te doen.